Hvis du er på jagt efter en ny sadel, er en sadelprøvning en rigtig god start. Her kommer sadelmageren med flere forskellige sadler, der kan afprøves på hesten. Sadlerne har sadelmageren valgt ud fra forudgående information omkring hesten og rytterens ønsker til sadel. Sadelprøvningen kan guide dig i den rigtige retning, når det gælder valg af sadel.

Sadelprøvning er en tillidssag, og vi vil derfor gerne være sikre på, at vi lever op til din tillid. Uanset hvem du har bestilt tid hos, kan du være sikker på at du får besøg af en uddannet sadelmager. Ønsker du at bestille en tid til en sadelprøvning på en rute eller på værkstedet, kan du holde dig opdateret her.

For at du og din hest får mest muligt ud af sadelprøvningen, er det vigtigt, at sadelmageren er ordentligt forberedt. Vi har derfor brug for lidt info på forhånd:

Vi skal inden sadelprøvningen bruge tre billeder:
– Et billede af hesten fra siden uden udstyr
– Et billede af hesten fra siden, med sadel på – uden underlag – det er lige meget hvilken sadel, men det er VIGTIGT, at du oplyser model og str. Det er dette billede vi bruger til at “gætte” længde og bredde på hesten, så vi kan tage de rigtige sadler med til prøvningen. Det vigtigt at du oplyser korrekt størrelse.
– Et billede af hesten fra siden med rytter i sadlen – den rytter som sadlen skal passe til. Hvis der er flere ryttere, er det en fordel, hvis det er den største rytter, man bruger til billedet.

Når du tager billederne, er det vigtigt, at hele hesten er synlig – dvs. man skal kunne se hovedet, alle fire ben, hele ryggen og bagparten. Hesten skal stå med vægt på alle fire ben og må ikke stå og græsse.

Vi skal også bruge lidt info om dine ønsker til sadlen. Det kan være alt fra farve til bare sadlen passer min hest. Send gerne et omtrentligt budget, så vi på forhånd kan vurdere, om vi har noget relevant. Ellers risikerer du at bruge penge på en sadelprøvning, og vi så ikke har noget, du kan bruge. For at opnå den optimale sadelløsning til dig og din hest, anbefaler vi, at ens sadelbudget ligger omkring 10.000kr. Ligger dit budget under 10.000kr hjælper vi selvfølgelig gerne inden for de mulige rammer.

Har du selv forskellige brugte sadler, du gerne vil prøve på din hest, er du meget velkommen til at medbringe dem til sadelprøvningen. En sadelprøvning tager ca. 1½ time.

Prisen for sadelprøvningen er gældende uanset sadelprøvningens udfald. Vælger du at købe ny sadel hos os indenfor 14 dage af sadelprøvningen, er sadelprøvningen inkl. i sadlens pris. Vælger du at købe en brugt sadel hos os indenfor 14 dage er tilpasningen inkl. i sadlens pris. Vær opmærksom på af prisen på sadelprøvning IKKE er inklusiv ved køb af brugt sadel.

Du kan finde vores priser her og handelbetingelser her. Aflyser man inden for et hverdagsdøgn af den aftalte tid, faktureres et administrationsgebyr på 300kr.